Nagytakarításba kezd a Facebook

2012.09.27. 17:01

A Facebooknak jót tesz, ám a termékeket reklámozó és rajongói oldalak már kevésbé örülhetnek a közösségi oldal nagy őszi gyomirtásának, a folyamat után ugyanis jelentősen, egyes esetekben akár több tízezerrel kevesebb lájkot fognak mutatni a számlálók. Bár ez elsőre fájhat a cégeknek, az köztudott hogy az állájkolók nem generálnak valódi látogatószámot, így az adott reklám nem is éri el a célcsoportot, vagyis a befektetett pénz sem térül meg. Hosszú távon valójában mindenki jobban jár, ha kiszűrik a hamis aktivitást.

A nagytakarítás tervét már az előző hónapban felvázolta a Facebook, és az akcióami a TechCrunch értesülései szerint szerdán el is kezdődött. Az elmúlt egy nap alatt különböző oldalak több tízezer lájktól lettek könnyebbek: a legnagyobb vesztes eddig a Zynga Texas HoldEm Poker Facebook-oldala, ahonnan 96 ezer lájk tűnt el reggelre.

A celebeket sem kímélte az áldás, Rihanna 22 ezer, Michael Jackson 17 ezer, míg a lájkbajnok Eminem 15 ezer rajongóval lett szegényebb. Az irtást az oldalba integrált automatizált szűrő végzi, a PageData számai szerint meglehetősen hatékonyan.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM