Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Rózsaszín folt gyötri az Iphone 5-júzereket

2012.10.08. 11:08

Az Apple új okostelefonja, az Iphone 5 startja nem volt zökkenőmentes: a cég új, hibákkal teli térképszolgáltatása után egy kameraprobléma borzolja a kedélyeket. Rózsaszín glóriáról panaszkodnak a telefont használók: a folt akkor jelenik meg a fényképeken, ha a júzerek valamilyen fényforrás, például a Nap, vagy egy lámpa irányába fényképeznek.

original (1)

A hatás legtöbbször csak a képernyőn jelentkezik, de sokszor ott van az elkészült fotókon is. Az egyik felhasználó által elkészített videón jól látszik, hogy a lens flare-nek nevezett, egyébként egyáltalán nem egyedi, és főleg nem csak az új Iphone-okra jellemző jelenség azért elég nagy mértékben érinti az Apple telefonját.

Bár nem mindenki tapasztalja a jelenséget, az Apple elismerte, hogy a felhasznókat tömegesen érintő jelenségről van szó, és nagyon sokan jelzik is nekik a hibát. Hétvégére kiderült, hogy az Apple ugyanúgy kezeli ezt a problémát, ahogy a Iphone 4 esetében, az antenna-gate-nél (bizonyos tartásnál egyszerűen elment a térerő) tette: akkor azt javasolja a vásárlóknak, hogy fogják máshogy a telefont.

Most azt kérik a felhasználóktól, hogy készítsenek másról, máshogyan képeket, hiszen az ilyen típusú lencséknél nagyon gyakori a jelenség. A cégnek ebben valóban igaza van, azonban jelentős különbség figyelhető meg a korábbi Iphone-modellek és az új típus között: e tekintetben tehát visszalépés az Iphone 5 kamerája.