11:00, November 28.
Kamerun 3
Szerbia 3
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 2
Ghána 3
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28. ÉLŐ
Brazília 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28.
Portugália 0
Uruguay 0

Jön a háromezer forintos e-könyv-olvasó

2012.10.11. 10:40

A német Txtr cég a világ legkisebb és legolcsóbb e-könyv-olvasóját dobná piacra Txtr Beagle néven. Az olvasó csak 13 dollárba kerülne, ami nagyjából háromezer forint. Ezért az árért azonban egy teljesen fapados olvasót kap a felhasználó, semmilyen extra nincs benne.

Csak olvasni lehet vele, nincs rajta 3G, wifi, érintőkijelző – tegyük hozzá, egy e-könyv-olvasónak nincs is igazán szüksége ezekre a pluszokra. Az elterjedt olvasóktól eltérően nincs akkumulátora, elemmel működik. Kijelzője 5 hüvelykes, felbontása 800*600 pixeles, az egész olvasó 5 milliméter vastag és 4 gigabájt tárhely van benne – ez elég egy kisebb könyvtárnyi könyvnek. A cég szerint három darab AAA elem elég egy évre, de ezt persze attól függ, hogy ki milyen sokat olvas, hiszen az eInk technológiának pont az a lényege, hogy csak akkor fogyaszt energiát, ha lapozunk. Ők évi 12-15 könyvvel számolnak.

A Txtr Beagle onnan kapta a nevét, hogy az okostelefonnak lenne egy házikedvence, mert Bluetoohon keresztül lehetne rá könyveket küldeni iOS vagy Android rendszerű telefonokról.

A cég nem mond semmit arról, hogy mikortól lehet megvásárolni az olvasót, egyelőre csak regisztrálni lehet egy hírlevélre. A regisztráció után a német Txtr oldal a magyar ekönyv.hu-ra visz, tehát elképzelhető, hogy itthon is kapható lesz a Bookline és a Lira Könyv közös webáruházában. A cégnek amúgy már van egy Txtr olvasója.  • Hírek
  • Bankszámla