Albert, Lipót
7 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

A sofőrök is használják a Facebookot

2012.10.15. 13:20

A Motors.co.uk autókereskedő portál felmérése szerint sokakat annyira magába szippantott a Facebook, hogy még vezetés közben is csatlakoznak a telefonjukkal a közösségi oldalra. A felmérésben részt vevők kilenc százaléka szokott szöveges üzenetet küldeni a telefonjáról, öt százalékuk pedig telefonhívásokat is bonyolít vezetés közben. Két százaléknyi azoknak az aránya, akik a közösségi oldalakat, elsősorban a Facebookot használják, egy százalékuk pedig már fényképet is feltöltött vezetés közben.

A szóban forgó kérdőívet 2500-an töltötték ki; a válaszadók 69 százaléka úgy véli, hogy a rendőrségnek jóval szigorúbban kéne föllépnie a vezetés közben telefonálókkal szemben. A válaszadók kétharmada szerint a keményebb büntetés lenne a megoldás, 59 százalékuk szerint büntetőpontokat kéne adniuk a vezetés közben telefont használó sofőrök jogosítványára.

A Motors.co.uk marketingigazgatója, Phil Jones elmondta, hogy támogatják a vezetés közbeni telefonhasználat mérséklését, amennyiben a sofőr nem vezeték nélküli eszközökkel vagy hangvezérléssel irányítja azt. Jones úgy látja, a kutatási eredmények azt sugallják, hogy sokan támogatnák a keményebb büntetéseket; a vezetés közbeni telefonhasználat teljességgel elfogadhatatlan, súlyosabb esetekben akár halálos balesetekhez vezethet.

Ön használja vezetés közben a telefonját?

 • 304
  Nem
 • 282
  Igen, telefonálásra
 • 139
  Igen, internetezésre
 • 94
  Igen, SMS-ezésre