Sikeres negyedévet zárt az Ebay

2012.10.18. 11:27

A legnépszerűbb online aukciós oldal, az Ebay a harmadik negyedévben növelte a profitját és a bevételét, hasonlóan az oldallal szorosan együttműködő Paypalhez. A harmadik negyedévben a vállalat profitja 14 százalékkal növekedett az előző évhez képest: a hivatalos közlemény szerint ez 718 millió dolláros hasznot jelent.

A bevétel 15 százalékkal nőtt, így a harmadik negyedévben a cég 3,4 milliárd dollárt szerzett. John Donahoe, az Ebay ügyvezető igazgatója a közleményben kitért rá, hogy a vállalat a jövőben szeretné kihasználni az okostelefonok elterjedéséből, és az emiatt megváltozó fizetési szokásokból fakadó előnyöket. Az Ebay a negyedik negyedévben 3,85 és 4 milliárd dollár közötti bevételre számít.

Az Ebay részvényárfolyama majdnem egy százalékkal visszaesett a New York-i tőzsdén a bejelentés után. A Wedbush Securities elemzője, Gil Luria szerint a vállalat eredményei nem bizonyultak annyira átütőnek, mint az utóbbi negyedévekben, de a jelek szerint még mindig jól tartják magukat.  • Hírek
  • Hírek