Veszteséges negyedévet zárt a Nokia

2012.10.18. 14:46

Újabb nagy veszteséggel zárta a harmadik negyedévet a finn Nokia. A mobiltelefonokat gyártó vállalat csütörtöki jelentése szerint a harmadik negyedévben 969 millió euró veszteséget könyvelhettek el, év eleje óta összesen már 3,3 milliárd eurót. Az értékesítési árbevételek a harmadik negyedében az előző évi azonos időszakhoz képest ötödével, 7,24 milliárd euróra csökkentek.

A negyedév folyamán csökkentek a Lumina készülékcsalád eladásai: az előző negyedévi 4 millióval szemben a harmadik negyedévben 2,9 millió darabot adott el a finn vállalat. A Nokia a hamarosan piacra kerülő Windows 8 operációs rendszertől várja az értékesítési trend megfordulását. A negyedéves összevetések alapján a harmadik negyedévben a Nokia ugyanakkor növelte a készülékeladásait: összesen 76,6 millió készüléket értékesítettek, ami négy százalékkal több, mint az előző negyedévben, de 15 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

A Nokia eredményéhez az idei harmadik negyedévben 182 millió euró üzleti eredménnyel járult hozzá a Nokia Siemens Networks (NSN) hálózati berendezés gyártó leányvállalat. A tranzakció a tavalyi mérleget az átszervezéssel együtt járó egyszeri költségtételekkel terhelte meg.  • Hírek
  • Árfolyam