Lajos, Patrícia
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Hazai siker a Cyberlimpics hekkerversenyen

2012.10.30. 16:56

Bronzérmet nyert a Deloitte Magyarország IT-biztonsági szakembereiből álló gula.sh csapata az etikus hekkereknek kiírt Cyberlimpics nevű versenyen. Az első helyet a szintén a Deloitte színeiben induló holland csapat szerezte meg.

Idén már másodszor volt Cyberlimpics, ezúttal a Hacker Halted nevű globális IT-biztonsági találkozó és konferencia keretében tartották meg. A nemzetközi verseny különlegessége, hogy az október 29-i döntőt megelőzően mindegyik kontinensen tartottak selejtezőket. A döntőbe jutott csapatok több mint 3 hónapon át, több fordulóban küzdöttek azért, hogy a legjobbak közé kerüljenek – írja a Deloitte keddi sajtóközleménye. 

A Miamiban megrendezett döntőben a legjobb nyolc csapat hat órán át dolgozott, és a hekkereknek életszerű, az IT-biztonsági szakemberek mindennapi munkája során is előforduló kihívásokkal, védelmi problémákkal kellett szembenézniük. 

A bronzérmes csapatot a Deloitte Magyarország szakemberei, Spala Ferenc, Balázs Zoltán, Zágon Mihály, Szili Dávid és Kabai András alkották, kiegészülve Major Marcellel. A csapatok teljesítményét annak megfelelően pontozta a szakmai zsűri, hogy a verseny során a vetélytársak hány szerverét támadták meg sikeresen, illetve hány, saját szervereik ellen irányuló támadást sikerült kivédeniük.