Vendel
6 °C
19 °C

Egymillió Nexus 7-et adnak el havonta

2012.10.31. 13:44

A Google héthüvelykes tabletjéből, a Nexus 7-ből egymillió darabot adnak el havonta – jelentette be a táblagép gyártója, a tajvani Asus. A Google nyáron bemutatott saját márkás tabletje gyorsan népszerű lett, a megjelenés után el is fogytak a készletek. Nem véletlen a népszerűsége, 199 dolláros árával vonzóbb volt, mint a többi androidos tablet. Az Amazon Kindle Fire tudott vele versenyezni, de ez akkoriban még csak az Egyesült Államokban volt kapható, a világ többi részén nem.

A Google és az Asus eddig nem nyilatkozott az eladásokról, az Asus most harmadik negyedéves jelentésében tette közzé a számokat. Eleinte félmilliót adtak el havonta, ez fokozatosan nőtt 6-700 ezerre, majd az utolsó hónapban megközelítette az egymilliót – mondta David Chang, az Asus pénzügyi vezetője. A szakblogok korábban 800 ezer és egymillió közé becsülték a számot.

Az egymilliós darabszám elhalványul az Apple iPad 14 milliós számaihoz képest. A Google azonban nem adja fel, egy megújult Nexus 7-et jelentett be változatlan, 199 dolláros áron, valamint a tízhüvelykesek piacán is felveszi a versenyt az Apple-lel a Nexus 10 tabletjével.