János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Svéd magánzárkában a Pirate Bay-alapító

2012.11.01. 13:37

Svédország magánzárkába helyezte Gottfrid Svartholmot, a Pirate Bay torrentoldal egyik alapítóját. Az RT Newsnak nyilatkozó anya szerint fiát napi 23 órában tartják bezárva. Az ügyész szerint az intézkedésre azért van szükség, mert Gotthard bizonyítékokat semmisíthetne meg és hátráltathatná a nyomozást.

Svartholmot még szeptemberben tartóztatták le a lakásában a kambodzsai fővárosban, Phnompenben. A férfira Svédországban a szerzői jogok megsértése miatt egy év börtön vár, az oldal másik három alapítójával együtt 2009-ben ítélték el, amiért közrejátszottak a szerzői jogok megsértésben azzal, hogy felhasználók millióinak tették lehetővé zenék, filmek és számítógépes játékok illegális letöltését.

Az alapítókat egy-egy év börtönre és 3,6 millió dollár pénzbüntetésre ítélték, amelyet a különböző zenekiadóknak és filmforgalmazóknak kell kifizetniük mint kártérítést. A másik három vádlott börtönbüntetését egy fellebbviteli bíróság később enyhítette, a kártérítés összegét viszont megemelte. Svartholm Warg azonban nem jelent meg az erről határozó tárgyaláson, mert már akkor is Kambodzsában volt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!