Jolán
7 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Megszűnik a Windows Live Messenger

2012.11.08. 15:56

A korábbi pletykákat megerősítve a Microsoft bejelentette, hogy megszünteti a még ma is népszerű csetkliensét, a Windows Live Messengert. A Microsoft azt tervezi, hogy a szolgáltatás helyét az egy éve 8,5 milliárd dollárért megvásárolt Skype veszi át. A Messengert 2013 első negyedévében vonja ki a forgalomból a Microsoft, az alkalmazás ezután egyedül Kínában lesz elérhető. A cég ajándékokkal igyekszik majd rábírni a hűséges felhasználókat a váltásra.

A cég a nemrég kiadott Skype 6.0-val már elindította a kommunikációs szolgáltatásai integrálását. A szoftver legfrissebb verziójába már Microsoft-fiókkal is be lehet jelentkezni, és így közvetlenöl összeköthetők a messengeres és hotmailes kapcsolatok. A Microsoft azt ígérte, hogy a szoftverrel rövidesen már nemcsak csetelni lehet ilyen formában, hanem hang- és videóhívást bonyolítani is.

A Messenger egykor a legnépszerűbb chatkliens volt, 2009-ben 330 millió aktív felhasználója volt. A felhasználók száma azóta folyamatosan csökkent; bár a jelenlegi hivatalos adatok szerint most is több mint százmillióan használják a szolgáltatást, eközben a Skype felhasználóbázisa 280 milliósra bővült. Elemzők szerint a lépés ésszerű volt, hiszen a két hasonló termék egymás konkurense volt, és a Skype fizetős szolgáltatásaiban nagyobb üzleti potenciál rejlik.