Vince, Artúr
5 °C
11 °C

Félmilliárd dollárt hozott egy nap alatt az új Call of Duty

2012.11.18. 17:12

Több mint félmilliárd dolláros bevételt hozott értékesítésének első napján a Call of Duty lövöldözős videojáték-sorozat legújabb része, a Black Ops II., és ezzel minden idők legjelentősebb szórakoztatóipari premierjét könyvelheti el - közölte a játékot november 13. óta forgalmazó Activision Blizzard Inc.

A kaliforniai székhelyű cég közleménye szerint rajongók milliói keresték fel az értékesítés első napján már éjféltől nyitva tartó 16 ezer bolt valamelyikét szerte a világon. Az új játékban feltűnik a házasságtörés miatt a minap lemondott CIA-igazgató, David Petraeus tábornok avatárja is, mint egy Hillary Clinton nevű amerikai elnök védelmi minisztere.

A rivális Microsoft egy héttel korábban piacra dobott lövöldözős sci-fi akciójátékából, a Halo 4-ből 220 millió dollárnyit adtak el. Tavaly a Call of Duty széria akkor legújabb verziója, a Modern Warfare 3 egy nap alatt 400 millió dollárt, 16 nap alatt pedig egymilliárd dollárt hozott.

A Call of Duty széria a kezdetektől napjainkig több bevételt hozott, mint minden idők két legsikeresebb játékfilmsorozata, a Harry Potter és a Star Wars együttvéve - mutatott rá közleményében az Activision, a világ legnagyobb videojáték-gyártója.

Bobby Kotick cégelnök szerint a hagyományos videojáték-ágazatra erős nyomás nehezedik az olcsó vagy ingyenes online játékok és a táblagépekre készült játékok részéről, ezért is egyre fontosabbak az olyan bevált és sikeres szériák, mint a Call of Duty.