Hiába épült a szuperbiztonságos rádióhálózat

2012.11.23. 11:05

Az amerikai Nemzetbiztonsági Minisztérium (DHS) 430 millió dollárt költött egy olyan rádióhálózat kiépítésére, amelyen 123 ezer munkatársa tudna egymással biztonságosan kommunikálni szerte az országban. Egyelőre azonban senki nem tudja, hogyan kell használni a rendszert.

A biztonságos kommunikáció a 2001. szeptember 11-i támadások után vált kiemelkedően fontos területté, magát a DHS-t is emiatt alapították 2002 novemberében. Egy vizsgálat a szervezet 479 munkatársát kérdezte a kilenc év alatt kiépített hálózatról, közülük csak egy tudta használni. A megkérdezettek 72 százaléka még csak nem is tudta, hogy létezik a hálózat, további 25 százalék tudta ugyan, hogy létezik, de nem tudta megtalálni azt. Csak három százalék talált valamilyen hálózatot, de egy régit, nem a most is használtat.

A vizsgálat azt is kimutatta, hogy a rádiók felét nem állították be, hogy csatlakozni tudjon a hálózatra. A megvizsgált készülékeknek csak a húsz százaléka működött rendeltetésszerűen.

A rádióhálózat több különböző biztonsági és védelmi szervezet közötti biztonságos kommunikációt biztosítaná, köztük a parti őrség, a határőrség, a közelkedésbiztonsági hivatal, a titkosszolgálat és a bevándorlási hivatal között.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM