Előd
10 °C
16 °C

A Groupon vezére önkritikát gyakorolt

2012.11.29. 10:26

A Groupon részvényei 11,6 százalékkal emelkedtek, miután Andrew Mason vezérigazgató interjút adott egy konferencián. Korábban olyan hírek röppentek fel, hogy a cég vezető testülete megkérdőjelezte Mason alkalmasságát és új vezérigazgatót szeretne a Groupon élére.

Andrew Mason nem tett úgy, mintha semmi sem történt volna. Egészen odáig elment, hogy azt mondta, saját magát is kirúgná, ha azt gondolná, hogy nem alkalmas a munkára. Azt sem tagadta, hogy a befektetőknek vannak kétségeik.

A Grouponnak viharos éve volt, részvényárfolyama a február 8-ai 25,84 dolláros csúcsról 4,42 dollárra esett, ami 82,9 százalékos csökkenést jelent. Ilyen zuhanás után Mason el is várta, hogy a vezetőség megkérdőjelezze szerepét, máskülönben nem végeznék jól a munkájukat.

A befektetők díjazták az őszinteséget és venni kezdték a részvényeket. Ilyen alacsony árfolyam mellett azonban ez nem menti meg a Groupont. A cég piaci értéke 2,9 milliárd dollár és még a vezérigazgató sem gondolja, hogy a közeljövőben húsz dollár fölé megy az árfolyam.