Megbüntették az embert, aki magának követelte a Facebook felét

2012.11.30. 11:50

A bíróság ítélete szerint Paul Cegliának kilencvenezer dollárt kell fizetnie a Facebooknak ügyvédi költségekre. Ceglia évekig pereskedett a közösségi oldallal, mert azt állította, hogy övé a Facebook fele. Cegliát ráadásul egy hónapja őrizetbe vették, mert elektronikus csalással vádolja a rendőrség.

A New York-i férfi 2010-ben indított pert a Facebook ellen. Azt állította, hogy szerződést kötött Mark Zuckerberggel, aki évekkel korábban 82 százalékos részesedést ígért neki a Facebookból. Ceglia azonban nagylelkűen szerényebb tulajdonrésszel is megelégedett volna, ötven százalékot kért.

A mostani vádak szerint 2003-ban Zuckerberg és Ceglia aláírtak egy szerződést, ami programozási munkák elvégzéséről szólt. Ennek azonban semmi köze nem volt a Facebookhoz, és a szerződésben sem esett szó a közösségi oldalról. A hatóság állítása szerint Ceglia kicserélte a 2003-as szerződés egyik oldalát, hogy úgy tűnjön, mintha a kérdéses irat valóban a Facebookról szólna.

Ceglia hiába vonta vissza ezek utána keresetét, a Facebook már fizetett saját ügyvédeinek. A bíróság szerint ezt a költséget, mintegy kilencvenezer dollárt kell kifizetnie Cegliának. Ezen kívül még hétezer dollár kifizetésére kötelezték, ez a közösségi oldal jogi képviselőinek utazási és szállási költségeit fedezi.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét