Elbukott a Microsoft vírusirtója

2012.12.01. 12:52

A Microsoft saját fejlesztésű vírusirtója, a Microsoft Security Essentials elbukott a német biztonsági cég, az AV minősítésén - írja a bcs.org. A tesztet szeptemberben és októberben végezték az otthon használt biztonsági programok között. Valós forgatókönyveket futtattak le, majd nulla és hat között pontozták a programokat három különböző kategóriában: védelem, javítás és használhatóság.

Az összesen elérhető 18 pontból a Microsoft programja 10,5-öt szerzett, a pozitív minősítéséhez azonban 11 kellett volna. A szoftver főleg a védelemkatgóriában teljesített rosszul, a lehetséges hatból csak egy pontot szerzett. A termék a nulladik napi sebezhetőségeknek csak a hetven százaléka ellen védett, míg az iparági átlag 89 százalék.

A 24 letesztelt termékből egyedül a Security Essentials bukott el, de a többi vírusirtó közül is sokan jóval kevesebb pontot szereztek, mint a korábbi teszten. A legjobban a Bitdefender Internet Security teljesített, amely 18-ból 17 pontot szerzett.

A Microsoft programja a magyarországi hekkerkonferencián, a Hacktivityn is gyászosan szerepelt: a hekkereknek sikerült a futó programot hatástalanítaniuk, innentől gyakorlatilag bármit megtehettek a gépen. Igaz, hamar elvérzett az itthon talán piacvezető Eset Nod32 is.  • Hírek
  • Hírek