A Facebook-profil lehet az új irányítószám

2012.12.03. 13:53

A Techcrunch beszámolója szerint a jövőben akár postacímként is szolgálhat a facebookos vagy a twitteres profilunk. Egy új szolgáltatás, a Sopost fizikai postacímet kíván rendelni a felhasználói profilokhoz, hogy dinamikusabbá tegye a küldemények kézbesítését. A szolgáltatás alapötletét az adta hogy míg a postázási cím költözés miatt, illetve bármilyen praktikus vagy kényelmi okból bármikor változhat, a közösségi hálózatok felhasználóinak bejelentkezési azonosítója, illetve email címe általában egy életen keresztül változatlan marad.

„A címed nem az utolsó irányítószámod, hanem az a hely, ahol tartózkodsz, vagy az, ahová szeretnéd, hogy megérkezzenek a dolgaid. A Sopost inkább azt venné figyelembe, hogy mi az, amit ismerünk és ritkán változnak – például a személyi azonosítónk vagy az email címünk –, és ezt használnánk egyfajta átjáróként az aktuális postai címhez” – magyarázta a koncepciót a Sopost alapítója, Jonathan Grubin.

A szolgáltatásra történt bejelentkezés után a közösségi azonosítónkhoz többféle kézbesítési címet is rendelhetünk, akár időrendi ütemezéssel is. A praktikus szempontokon túl a szolgáltatás előnye lehet az is, hogy a közbenső lépcső bevonásával eltitkolhatja a személyes adatokat a feladók előtt.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM