A Facebook megvenné a Whatsappot

2012.12.03. 16:01

A TechCrunch technológiai hírportál értesülése szerint a Facebook a Whatsapp mobiltelefonos üzenetküldő szolgáltatás megvásárlására készül. A Whatsapp üzenetküldő szoftvere a mobiltelefonokon biztosít internetes kapcsolattartási és üzenetküldési lehetőséget, azáltal, hogy egymáshoz rendeli a felhasználók közösségi profiljait és telefonszámait.

A felhasználók – különösen a fiatalabb korosztály – az sms-ek kiváltására használja a Whatsapp szolgáltatást, mivel a minimális éves díjtól eltekintve ingyen lehet vele üzenetet küldeni telefonszámok között. A vállalat fejlesztői szerint a szolgáltatás szerverei naponta több mint tízmilliárd rövid szöveges üzenetet közvetítenek.

A szolgáltatás több mint száz ország 750 mobilszolgáltatójánál elérhető és minden létező mobiltelefon operációs rendszerén fut, függetlenül attól, hogy iOS-ről, Androidról, Blackberryről, Nokia S40-ről, Symbianról vagy Windowsról van szó. Az Android verzióból, melynek használata az első évben díjmentes, már több mint százmilliót töltöttek le a felhasználók. Az iOS verziót 0,99 dollárért kínálják az App Store-ban.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM