Az Alibaba mindenkit megelőzött

2012.12.04. 11:56

Az Alibabának egybillió jüanos volt az éves forgalma, ez 157 milliárd dollárt jelent, amivel a kínai online kereskedelmi cég egyedül többet keresett, mint az Amazon és az eBay együttesen. Jack Ma igazgató szerint eddig csak két cégnek sikerült ekkora bevételt elérni, nekik és a Wal-Martnak. Az Amazon éves forgalma 50-60 milliárd dollár, az eBay forgalma 8 milliárd körül van.

Az Alibaba nemrég jelentette be, hogy hárommilliárd dolláros forgalmat bonyolított le egyetlen nap alatt. Összehasonlításként, az Egyesült Államokban a teljes online kereskedelem ért el ekkora forgalmat a Hálaadás utáni "cyber hétfőn".

A kereskedőcég több csatornán, a klasszikus kereskedőoldalon, a Tmall.comon és a Taobao aukciós szájton keresztül tudott ekkora forgalmat generálni. Az Alibaba egyre népszerűbb lett az elmúlt években, ahogy erősödött és gazdagodott a kínai középosztály. Az e-kereskedelem Kínában hatvan százalékkal nőtt az idén, csak az Alibabának már több mint hétszázmillió regisztrált felhasználója van.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla