Ezek voltak 2012 legnépszerűbb keresőszavai

2012.12.06. 10:23

Az Encyclopædia Britannicához tartozó Merriam-Webster üzemelteti azt az online értelmező szótárt, aminek most hozták nyilvánosságra 2012 tíz leggyakrabban használt keresőkifejezését. Figyelembe véve, hogy az Egyesült Államokban idén elnökválasztást tartottak, nem meglepő, hogy a keresett szavak többsége politikai természetű, de a mémek térhódítását is jól mutatja, hogy a „meme” szó is népszerű keresőkifejezéssé vált.

A „szocializmus” és a „kapitalizmus” volt a két legnépszerűbb szó, amikre a Merriam-Webster felhasználói rákerestek. Nehéz eldönteni, hogy az átlagos választópolgár tájékozatlansága rémisztő-e, vagy éppen hogy megnyugtató az a tendencia, hogy a szavazók próbálják megismerni a két ideológia közti különbséget. A népszerűségi lista további szereplői:

– bigot (bigott, vakbuzgó)

– democracy (demokrácia)

– globalization (globalizáció)

– marriage (házasság)

– meme (mém)

– professionalism (szakértelem)

– schadenfreude (káröröm)

– touché (tus, találat a vívásban vagy a frappáns érvre, meglátásra reagáló „Touché!” felkiáltás)

Az internet keresőóriása, a Google egyelőre nem hozta nyilvánosságra a saját eredményeit, de áprilisban készült egy felmérés arról, hogy mi érdekli legjobban az átlagos internetezőket. A „facebook” magasan vezet, több mint hárommilliárd havi találattal, ezt követi a „youtube”, 755 millióval, de a „hotmail” is nagy népszerűségnek örvend, a maga 414 millió találatával. Ami érthetetlen, az a negyedik helyezés – az ugyanis maga a „google” szó.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM