Taksony
-2 °C
3 °C

Nem jelentkeztek a 22 milliárdos lottónyereményért

2012.12.06. 08:31

Szomorú világrekordot döntött egy brit lottónyertes, aki a szerdán éjfélkor lejárt határidőig nem jelentkezett 63,8 millió fontos (22 milliárd forintos) lottófőnyereményéért.

A feledékeny játékos számait a Euromillions nevű, kilenc európai országban játszott nemzetközi lottójáték június 8-ai sorsolásán húzták ki. A játékot Nagy-Britanniában szervező lottócég, a National Lottery adatai szerint a nyertes szelvényt valahol a közép-angliai Hertfordshire megyében vásárolták.

A tulajdonosnak szerda éjfélig lett volna lehetősége nyereménye felvételére, ám a határidőig senki nem jelentkezett a tízmilliókért. A National Lottery szerint ez a lottójátékok egyetemes világtörténetének legnagyobb fel nem vett főnyereménye.

A cég szóvivője a BBC-nek nyilatkozva kérte a brit lottójátékosokat, hogy a hasonló esetek elkerülése végett rendszeresen ellenőrizzék minden húzás után szelvényüket.

A gazdátlanul maradt 63,8 millió fontot és a húzás óta keletkezett kamatait a National Lottery - saját szabályzatának megfelelően - jótékonysági célokra fordítja.