Kelemen, Klementina
-3 °C
4 °C

Leállt a szerencsejatek.hu

2012.12.15. 13:57

Legalább négy órája nem töltenek be a Szerencsejáték Zrt weboldai. Nem lehet megnyitni a szerencsejatek.hu-t, de hosszú várakozás után hibaüzenetet dob a tippmix.hu, a lotto.hu, az otoslotto.hu és a hatoslotto.hu is.

A Facebookon található rövid tájékoztató szerint az elektronikus sportfogadás továbbra is lehetséges: „A Szerencsejáték Zrt. honlapja átmeneti technikai hiba miatt jelenleg nem elérhető. A hiba elhárításán folyamatosan dolgozunk. A helyreállításig a türelmeteket kérjük! Köszönjük! Az online fogadási oldal működik, és a bet.szerencsejatek.hu címen elérhető.”

Tulik Ágnes, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője és kommunikációs igazgatóhelyettese megerősítette, hogy leállt az oldal. „A szolgáltatónál van probléma, egyelőre nem tudjuk, mikor áll helyre a hiba” – mondta. „Az online fogadás viszont zavartalanul működik, csak általános információk és eredmények elérhetetlenek.”

Nem ez az első eset, hogy problémák vannak a szerencsejatek.hu-val: 2006-ban egy azóta is ismeretlen hekker olyan kódot helyezett el az oldalon, amivel minden egyes látogató tudtán kívül egy Google-hirdetésre kattintott – jelentős hasznot hozva ezzel a támadónak. Bár elvileg a hekker könnyedén beazonosítható lett volna, kilétére azóta sem derült fény.