16:00, December 04.
Franciaország 3
Lengyelország 1
al-Tumama Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 04. ÉLŐ
Anglia 0
Szenegál 0

Az amerikaiak Halálcsillagot követelnek

2012.12.17. 11:37

Már több mint 29 ezer amerikai követeli, hogy az amerikai kormányzat 2016-ra kezdje meg a Star Warsból is ismert Halálcsillag megépítését. Barack Obama elnöknek hamarosan válaszolnia kell a petícióra.

A Fehér Ház 2011. szeptember 22-én indította el a We the people oldalt, amelyen az amerikaiak aláírásgyűjtést kezdeményezhetnek bármilyen témában. Amennyiben összegyűlik a kellő számú aláírás, a kormányzatnak foglalkoznia kell a kérdéssel és reagálnia kell rá.

November közepén egy szokatlan kérdésben kezdtek el aláírásokat gyűjteni. A petíció megfogalmazói azt követelik, hogy a kormányzat biztosítsa a szükséges erőforrásokat egy Halálcsillag megépítéséhez. Az indoklás szerint a kormányzat ezzel munkahelyeket teremtene, elősegítené az űr felfedezését, és erősítené a nemzetet. Az űrállomás építését 2016-ig meg kell kezdeni.

Cikkünk írásának pillanatában már több mint 29 ezer amerikai írta alá a petíciót. Az amerikai kormányzat az oldal elindításakor vállalta, hogyha egy kérdésben egy hónap alatt sikerül legalább 25 ezer aláírást összegyűjteni, akkor foglalkoznia kell a témával és nyilvánosan válaszolnia kell rá. Így valószínűleg hamarosan választ kapunk a kérdésre, megkezdik-e a Csillagok háborújából ismert Halálcsillag építését, ha pedig nem vállalkoznak erre, akkor mivel indokolják azt.  • Tippek
  • Hírek