Zenés kvíz a Facebook kedvenc játéka

2012.12.18. 08:46

A Facebook nyilvánosságra hozta a közösségi oldal kedvenc játékainak 2012-es toplistáját, ami tele van meglepetésekkel. A listán csak az idén megjelent játékok szerepelnek, a rangsor alapja pedig a játékosok visszajelzése, vagyis az, hogy melyik játékra adták átlagosan a legtöbb csillagot az értékelésnél. Így eséllyel indultak a versenyben a kevésbé ismert, milliós reklámkampányok és jól csengő márkanevek nélkül induló játékok is. A nagyon ismeretlen játékokat azért nem engedték a versenyben indulni, legalább havi 100 ezer aktív felhasználó kellett a listára kerüléshez.

A győztes a Songpop nevű zenei kvíz lett, amiben ismert számok címeit kell kitalálnunk egy rövid részlet alapján, majd az elért pontszámunkkal versenyezhetünk a facebookos ismerőseinkkel. A második helyre egy sárkánynevelős fantasy játék, a Dragon City került, amiben a nevelgetett állatainkat a barátaink sárkányaival ereszthetjük össze arénákban. A dobogó harmadik fokán egy nagyon egyszerű motoros ügyességi játék, a Bike Race áll, amiben a fizikai modellezés az extra a száz hasonló játékhoz képest.

Meglepő módon a két legnagyobb név a közösségioldalas és mobilos játékok világában, a milliárdos letöltéseket produkáló Angry Birds, és a Zyngát több milliárd dollárra értékelt tőzsdei céggé felfújó Farmville nem került a dobogóra, előbbi facebookos verziója, az Angry Birds Friends az ötödik, utóbbiból az éppen menő második epizód a hatodik helyen jött be. A Zynga még öt játékkal képviselteti magát a top25-ben, rakta kívül csak két fejlesztő, a Supercell és a king.com tudott egynél több játékkal a toplistára kerülni. Ahogyan a Facebook is egyre kevésbé Amerika-központú, úgy a toplistás játékoknál is kisebbségbe kerültek az amerikai fejlesztésű játékok, a toplistán francia, spanyol, brit, brazil, török, ausztrál és dél-koreai készítésű játékok is feltűntek.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM