Hűséges társ a harci robotkutya

2012.12.21. 13:07

A héten újabb videó jelent meg az Egyesült Államok hadseregének kifejlesztett LS3 robotkutyáról. Most az amerikai kormány hadifejlesztési ügynöksége, a DARPA szakértői azt mutatták be, hogy a négy lábon futó gépszörny a műholdas helymeghatározó, kamerák és egyéb szenzorok segítségével követni tud egy embert.

A négyperces videóban az instruktor nehéz erdei terepen vezeti végig a robotot, amelynek meg sem kottyan a feladat. Az instruktornak is könnyű dolga van, mert egy vezeték nélküli kommunikációs eszköz segítségével, hangutasításokkal tudja aktiválni a robotot. Ezt a képességet nemrég fejlesztették a robothoz.

A felvétel azt is bemutatja, hogy egy nagyobb zakózás után miként tud talpra állni a robot. A teherhordásra kifejlesztett gépezet 180 kilogrammnyi felszerelést tud magával cipelni, és könnyedén áthatol a patakokon, kidőlt fatözseken. Az LS3-at most először tesztelték le katonai szempontból is érdekesnek számító környezetben, és a DARPA szakértői sikeresnek ítélték a kísérletet.  • Tippek
  • Hírek