Hatszázezer brit megunta a Facebookot

2013.01.15. 12:15

Eddig legnagyobb veszteségét könyvelte a Facebook az egyik fontos piacán, Nagy-Britanniában. A közösségi portált monitorozó SocialBakers nevű vállalat statisztikái azt mutatják, hogy tavaly decemberben több mint hatszázezerrel csökkent a közösségi oldalt meglátogató britek száma.

A piackutató vállalat szakértői szerint a Facebook adatvédelmi irányelveivel kapcsolatos bizonytalanságnak is szerepe lehetett a felhasználói létszám csökkenésében.

A Facebook sajtósai gyorsan reagáltak, és azt nyilatkozták, hogy hirdetőknek szánt eszközeikből kinyert az adatok nem teljesen pontosak. A píárosok szerint ez alapján képtelenség nyomon követni a portál növekedését, és ők elégedettek azzal, hogy bármelyik adott napon az aktív felhasználók több mint fele belép a portálra.

Nagy-Britannia hatodik a világranglistán az aktív Facebook-felhasználók száma alapján, és a SocialBakers mérése szerint decemberben 33 millió egyedi brit látogatója volt az oldalnak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek