Huba
16 °C
33 °C
Index - In English In English Eng

Játékkal ünnepli a Google a jégsimító feltalálóját

2013.01.16. 12:19

Ma 112 éve született Frank Zamboni, a jégsimító gép feltalálója. A hoki- és korcsolyapályák takarítására és karbantartására használt gép ötletgazdája és megalkotója 1988-ban halt meg tüdőrákban, de a találmánya jelentőségét jól példázza, hogy a jégsimító gépekre a mai napig Zamboni néven hivatkoznak.

A Google mai logója a feltaláló emléke előtt tiszteleg. A Google Doodle interaktív logója tulajdonképpen egy minijáték: a korcsolyázók, hokisok, jégtáncosok és csicsonkázó gyerekek összebarmolják a szép sima jégpályát, nekünk pedig az a dolgunk, hogy ragyogóra suvickoljuk mögöttük a pályát a jégsimító géppel.

Attól eltekintve, hogy negyedóra után unalmassá válik, viszonylag jól felépített játékról van szó: a program a megtett út függvényében pontozza a teljesítményünket, és a begyűjthető extrákkal mind a pontszámon, mind a teljesítményen javíthatunk. Egyes tárgyak a jégsimító sebességét növelik, a benzineskannák a gép üzemidejét turbózzák föl, a banánhéjon megpördül a jármű, a tölcséres fagyi pedig extra pontot ad. A játéktér idővel egyre nagyobbá válik, de kérdéses, hogy az alkalmazás teljes képernyőnyi méretet öltve már kínál-e annyi tennivalót, hogy elérjük a hat számjegyű pontszámot.

33 éve született Michelle Wild, a híres magyar pornószínésznő is. A Google róla nem készített videojátékot.