16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Utazási portált indított a Wikipédia

2013.01.16. 19:39

Utazási portált indított Wikivoyage néven a 12. születésnapja alkalmából a Wikipédia online enciklopédia. A wikivoyage.org kilenc nyelven indult el (a magyar egyelőre nincs köztük), és már 50 ezer szócikket tartalmaz úticélokról. A Wikipédiához hasonlóan önkéntesek szerkesztik közösen. Eddig 200 önkéntes szerkesztő csatlakozott hozzájuk.

Manapság hatalmas az érdeklődés az utazási információk iránt, de csak kevés olyan forrás van, amely átfogó és nem kereskedelmi célú. Ez fog most megváltozni. A Wikivoyage az utazók szolgálatába áll a Wikimedia Alapítvány támogatásával és Wikimedia globális szerkesztői közösségével - írta Sue Gardner, a Wikimedia Alapítvány igazgatója a portál elindulását hírül adó közleményében.

Bár a Wikivoyage új portál, maga a projekt már 2006 óta létezik, amikor a Wikitravel német és olasz verzióinak szerkesztői úgy döntöttek, hogy új weboldalt hoznak létre. Ez lett a Wikivoyage, amely német tulajdonban volt, ez a szervezet működtette. 2012-ben a Wikitravel számos szerkesztője döntött úgy, hogy összeolvadnak a Wikivoyage projekttel. Ezért jelenleg számos azonos szócikk jelenik meg a két honlapon. Minden utazót meghívunk, hogy csatlakozzon hozzánk egy világútikönyv létrehozására, amely független és nem kereskedelmi célú - hangsúlyozta Peter Fitzgerald, a projekt irányítója.  • Tippek
  • Hírek