A Google nem ölte meg a szamarat

2013.01.17. 14:23

Két napja számoltunk be a Facebookon és a Google Pluszon futótűzként végigszaladt hírről, amely szerint a Google Street View autója elütött egy szamarat Botswanában. Sokan azt gyanították, hogy a cég kamerás autója gázolhatta halálra az állatot, míg mások – köztük természetesen a Google – azt állították, a szamár csak porfürdőt vett az úton. A Google mostanra eljuttatta az esettel kapcsolatos közleményét az Indexhez is.

A cég fontosnak tartotta leszögezni, hogy a Street View csapata nagyon fontosnak tartja az emberek és a szamarak biztonságát, a felvételekből pedig egyértelműen kiderül, hogy nem ők gázolták el az állatot.

A Google Maps hivatalos blogjából azt is megtudhattuk, hogy a felvételek 360 fokos összeillesztése miatt tűnhet úgy, hogy a Google autója ütötte el a szamarat. A most nyilvánosságra hozott négy fotón látszik, hogy a szamár eleinte a porban fetrengett, majd felállt, az út szélére húzódott, az autó pedig továbbhajtott, maga mögött hagyva az egészséges, sértetlen állatot.  • Biztosítás