Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Egymillióan regisztáltak a Mega fájlcserélőre

2013.01.21. 10:54

Indulása utáni egy napban egymillió felhasználó regisztrált a Megaupload utódára, a Mega online tárhelyre. Kim Dotcom nagyszabású rendezvénnyel ünnepelte a szolgáltatás indulását Új-Zélandon, elmondása szerint csak az első órában százezren regisztráltak.

Kim Dotcom szerint a Mega indulása az internet szabadságának a jelképe, a felhasználók nemet mondanak arra, hogy a kormányok mindent tudni akarnak róluk. Ezzel arra utalt, hogy a Mega már feltöltéskor titkosítja a fájlokat, a titkosított kulcsokat pedig a felhasználóknál hagyja. Ezzel egyrészt ők nem lesznek felelősségre vonhatók a feltöltött tartalom miatt, másrészt még ők sem tudják, hogy mi van az adott fájlban, hiszen az titkosítva van.

A hatalmas érdeklődés fennakadást okoz az oldal működésében, még mindig nem lehet feltölteni fájlokat. Regisztrálni is nehézkes, de ez néhányszori próbálkozás után ez sikerül. A Mega szombaton indult el, ötven gigabájtos ingyen tárhelyet ad és nagyméretű fájlokat is fel lehet tölteni, nincsen semmilyen korlátozás.