Orsolya
9 °C
21 °C

Kütyük, amikkel túlélhetjük a telet

2013.01.28. 15:41
Megint hótakaró borul az országra, újra fennakadásokra lehet számítani a közlekedésben, arról nem is beszélve, hogy a hét közepéig még rohadt hideg lesz. Egy igazi geek persze télen is megtalálja az évszakhoz illő kütyüket.

Hótoló robot

A havat el kell lapátolni, ami sok munka – nem olyan sok, mint házilag készíteni egy távirányítású, kerekes hólapátot, de erre is van példa: a RoboPlow nevű szerkezet, amivel akár a hókotróknak is be lehet segíteni. Pillanatok alatt letakarítja a járdát, ráadásul garantáltam nincs ennél menőbb dolog télen.

Érintőkijelzőhöz használható kesztyűk

Az egyszeri geeknek télen nem a havazás, a szél vagy a nem megfelelően letakarított út jelenti a legnagyobb problémát, hanem az, hogy a hideg miatt kénytelen kesztyűt húzni. Ez még önmagában nem lenne nagy probléma, viszont az érintőképernyős eszközök bőrünk elektromosságával működnek, amit a szövet leszigetel. Ezért hiába kapirgáljuk kesztyűs ujjainkkal az Ipadet, csak nem történik semmi.

Szerencsére már van megoldás: elég valamilyen vezetőt csempészni a ruhadarabba, hogy az továbbra is megfeleljen a céljának, kényelmes is maradjon, de kedvenc kütyünktől se kelljen megszabadulnunk. A megoldás egy apró fémszál, ami legtöbbször ezüstből készül. Az Amazonról már 15 dollárért beszerezhetünk egy párt.

keszt

Melegíthető zokni

Minden, hideg éjszakákat a számítógép előtt túlélt geek álma egy igazi, melegíthető zokni. A zoknik több méretben kaphatók, elemmel működnek, és akár 12 órán át is bírják. Jár hozzájuk termosztát is, így nem kell attól rettegnünk, hogy egyszer csak szétégeti a lábunkat. Tökéletes megoldás lehet azoknak, akik télen sokat fáznak, és nem zavarja őket, hogy elemek állnak ki a lábukból.

zok

USB-s kabátka

Melegítőkből sosem elég, és nem csak a lábunk fázhat. A hátunk például jóval nagyobb felület, miért pont azt ne takarnánk be? 2013-ban a pizsamafelső vagy a póló már túl offline megoldásnak számít, az igazi geek inkább valami olyan után néz, amiben legalább egy csatlakozó és áram is van. A ruhadarab a képek tanúsága szerint térdmelegítőnek is alkalmas.

Fülhallgatós sapka

A kesztyűprobléma megoldva, de mi van akkkor, ha nemcsak nyomkodni szeretjük a tabletünket vagy mobilunkat, hanem zenét is hallgatnánk rajta? Télen ugye kötelező viselet a sapka, sál, ezek mögé pedig nem mindig helyezhető el kényelmesen a fülhallgató és a hozzá kapcsolódó kábelrengeteg. Erre nyújt megoldást több, szabványos sztereóbemenettel rendelkező sapka.

filsap

Lábmelegítő

Akinek a melegítős zokni sem elég, annak sem kell csüggednie. Kifejezetten a talpunk alá is készült már melegíthető szőnyeg. Kicsit ósdi, ugyanis nem USB-re, hanem hagyományos hálózatra kell kötni, ettől függetlenül persze használható.

Benzines snowboard

A kisebb kütyüktől újra vissza a teljesítményhez: már 2500 dollárért beszerezhető egy igazi, benzines snowboard azoknak, akiknek a sima túl lassú, vagy túl sok erőfeszítést igényel. Az alumíniumból és megerősített műanyagból készült szerkezettel 2,5 órát száguldozhatunk utántöltés nélkül, harminc kilométer per órás végsebességgel.

11376 1000x1000