Lujza
-2 °C
13 °C

Street View-n is bejárható a Grand Canyon

2013.01.31. 15:31

Mostantól bárki virtuális sétára indulhat a Grand Canyon lélegzetelállító túraútvonalain a Google Street View-ban. A Grand Canyonban a Google szakemberei 120 kilométert tettek meg gyalogosan egy direkt erre a célra készült hátizsákkal és az arra rögzített 15 lencsét tartalmazó fényképezőgéppel. A túrákon összesen 9500 képet készítettek, ezek kerültek fel most az internetre.

Korábban autókkal, hómobilokkal, kerékpárokkal és különleges beltéri eszközökkel már olyan, nehezen elérhető tájakat is bejárhatóvá tett a Google, mint az Antarktisz, az Északi-sark, az óceánok mélye vagy éppen az Amazonas esőerdői.

A Street View virtuális sétára hív a világörökség részévé nyilvánított helyeken, a Google Art Project révén pedig mindenki nappalijába elhozza a világ művészeti kincseit. A boltosok vendégcsalogatásra használhatják az üzletükben kérésükre készített 360 fokos fotókat. Turisztikai, kulturális, társadalmi és gazdasági hasznosságával a Street View messze túlmutat napjaink hagyományos térképein, a bemutatott városokkal és különleges galériáival már a jövő térképeinek elengedhetetlen alkotóelemét képviseli.

A Street View a világ 45 országának több mint 3000 városát teszi bejárhatóvá az interneten. Az ehhez készített fényképeket naponta több milliószor nézik meg a világ minden tájáról. Magyarországon a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke hétfőn jelentette be, hogy zöld utat ad a Street View elindításának. Így a jövőben Magyarország is virtuálisan bejárható lehet az interneten.