Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Nyolc halálos karakter a Mac OS-re

2013.02.04. 15:24

Létezik egy nyolc karakterből álló sor, amelyet ha bármelyik Mac operációs rendszeren futó programba beírunk, összeomlik az adott alkalmazás. Ne próbálja ki otthon, ez a nyolc karakter a következő: File:///. A hibát az Open Radar fedezte fel, és jelenleg úgy tűnik, hogy csak a Mountain Lion operációs rendszert érinti.

Ez nem megnyugtató, hiszen ez az Apple legutolsó operációs rendszere, és egyre többen használják. A probléma annyira mélyen van a rendszerben, hogy még hibajelentést sem lehet küldeni, összeomlasztja a hibaküldő alkalmazást, az OS X Error Reportert is.

A hiba a Data Detectors részen belül van, ez engedi az alkalmazásoknak azonosítani a dátumot, lokációt, kapcsolati adatokat, ez teszi egyszerűvé a felhasználónak elmenteni az adatokat a naptárba vagy telefonkönyvbe.

A hibát már jelentették az Apple-nek, így megjavítják majd valamikor a jövőben, de valószínűleg nem fogják elsietni, hiszen nem kritikus hibáról van szó. Addig is létezik egy ellenszer, le kell állítani az automatikus helyesírásellenőrzőt és Jel- és szöveghelyettesítés használata (Use symbol and text substitution) menüt.