Blanka, Bianka
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Afrikába mennek az okostelefonok

2013.02.05. 15:19

A Microsoft és a Huawei szövetséget kötött egymással, hogy új Windows operációs rendszerű mobilokat gyártsanak az afrikai piacra. A két cég azért döntött az együttműködés mellett, hogy együttes erővel hódítsák meg a kontinenst, amely az egyik leggyorsabban növekvő piac lehet a következő időszakban.

Afrikában egyelőre még kevés okostelefont adtak el, a felhasználók többsége még mindig az úgynevezett feature phone-okat, vagyis hagyományos telefonokat vásárolja. Jean-Philippe Courtois, a Microsoft International vezetője szerint soha nem volt még jobb pillanat a befektetésre, az emberek hozzáférése a technológiához növelheti a kontinens versenyképességét.

A Microsoftnak nem ez az első ilyen kezdeményezése, korábban már több céggel, például a HTC-vel, a Samsunggal és a Nokiával is készített okostelefonokat Afrikának. Ennek ellenére például Kenyában és Nigériában az eladott mobilok több mint kilencven százaléka hagyományos mobil.

A Huawei 4Afrika nevű okostelefon csak az első lesz a sorban. A mobilt még ebben a hónapban piacra dobhatják Angolában, Egyiptomban, Elefántcsontparton, Kenyában, Marokkóban, Nigériában és Dél-Afrikában.

A mobil négyhüvelykes lesz, 480*800 pixeles kijelzővel, kétmagos 1,2 gigahertzes processzorral, elülső és hátsó kamerával és 4 gigabájt belső memóriával. Előretelepített alkalmazásokkal fogják árusítani, amelyeket afrikai fejlesztők készítettek a helyi felhasználóknak. A mobil ára 150 dollár lesz.