Vilma
3 °C
11 °C

Virtuális pénze lesz az Amazonnak

2013.02.06. 09:28

Az Amazon úgy döntött, hogy Coins (pénzérme) nevű virtuális pénzt ad ki, amivel az amerikai vásárlók Kindle Fire alkalmazásokat vehetnek. Ezzel a fejlesztőknek segítenének, hogy több bevételük legyen az alkalmazásokból. A virtuális pénzt májustól lehet majd használni, a tablettulajdonosok játékokat, alkalmazásokat vagy akár alkalmazáson belüli javakat is vásárolhatnak majd ezzel. Egyelőre csak az Egyesült Államokban lehet majd használni.

Eddig csak bankkártyát lehetett a Kindle Fire tabletekhez kötni, ezzel lehetett vásárolni az Amazon alkalmazásboltjában. A cég induláskor több tízmillió Coint oszt szét a felhasználók között, hogy ezzel is segítse  a virtuális pénz elterjedését. A felhasználók ezeket ugyanúgy költhetik majd el, mint a hagyományos pénzt, a fejlesztők pedig semmit nem látnak majd a változásból, hiszen hozzájuk ugyanúgy valódi pénz jut majd a vásárlások után.

6a0148c71fb71b970c017c3697ba65970b-800wi.png

Egy Amazon Coin egy centet ér, vagyis a 0,99 centes alkalmazásokat 99 Coinért lehet majd megvenni. A fejlesztők azt tapasztalják, hogy az Amazon tabletjének felhasználói többet költenek, mint a PlayStore-t használók. A virtuális pénz bevezetésével a szülők problémája is megoldódik, akik eddig nem engedték gyereküknek alkalmazások vásárlását, vagy az alkalmazáson belüli költést, az új rendszerrel azonban követni tudják az aktivitást, hiszen csak néhány virtuális pénzérmét kell a gyerek rendelkezésére bocsátani.