Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Ezt küldheti a Google a Macbook Pro ellen

2013.02.07. 20:07

Rejtélyes körülmények között az internetre kiszivárgott Google-reklámvideón csámcsog a fél internet - a videó egy Chromebook Pixel nevű notebookról szól, nagyon látványos és nagyon profi, sokkal jobb minőségű a rajongók által készített ál-reklámoknál. Csakhogy hivatalos bejelentés nincs, a Google, és a cég, ahonnan kikerült a videó, egyaránt hallgat.

A videó a technikai részletekről nem árul el sokat, csupán azt, hogy a képernyőn 4 millió pixel lesz, ez valószínűleg 2560 x 1700 képpontos felbontást jelent. Bár azt nem tudni, ehhez mekkora képernyőméret tartozik, ez mindenképpen a legfelső kategóriába sorolja a laptopot, ami azért meglepő, mert a Chromebook-sorozat eddig éppen az alacsony áráról volt ismert. A Pixel azonban láthatóan a csúcskategóriába készül, az Apple retina-kijelzős Macbook Proja ellen (annak 2880 x 1800 a képernyőfelbontása, 15,4 hüvelykes képátló mellett).

A gép egyéb technikai részletei nem derülnek ki a videóból, az teljes egészében a kijelzőre koncentrál, és kétszer is kiemeli, hogy a notebookot teljes egészében a Google tervezte (ez is újdonság ahhoz képest, hogy eddig a Google a hardveres próbálkozásait általában partnercégekkel készíti és gyártatja). Ez egybevág a China Times tavaly év végi értesüléseivel, a kínai lap akkor arról írt iparági forrásokra hivatkozva, hogy a Google 12,9 hüvelykes érintőképernyőkre adott le megrendelést távol-keleti gyártóknál, igen nagy mennyiségben.

A videó eredetileg a Slinky.Me nevű szílicíum-völgyi pr-cégtől szivárgott ki, ahol pár órával a videó posztolása előtt hekkertámadás történt. A cég vezetője korábban a Google-nél dolgozott, és most is együttműködnek a keresőóriással különféle vizuális projektekben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?