Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-4 °C
5 °C

Egyelőre bukás a Wii U

2013.02.15. 13:46

Tovább csökkennek a Wii U eladásai, a kereskedőktől kapott legfrissebb eladási adatok szerint Japánban jóval százezer alatt van az eladott darabok száma. A Nintendo már korábban módosította erre az évre tervezett nyereségét, miután látta, hogy nem fogy úgy az új játékkonzol, mint várták volna.

A cég a karácsonyi szezonban 460 ezer darabot adott el, már ez is kevesebb volt a tervezettnél. Még az eredeti Wii-ből is többet adtak el a piacra dobása utáni egy hónapban. Ráadásul a Wii U nem hiánycikk, sokkal több helyen lehet megvásárolni, mint a Wii, amely hónapokig nem volt kapható 2006-ban.

A Gamasutra szerint januárban 45-59 ezer közötti konzolt adtak el. Egyelőre még korai lenne ebből messzemenő következtetéseket levonni, de azt azért meg kell jegyezni, hogy az Xboxból és a PlayStation 3-ból még soha nem fogyott ilyen kevés, mint a vadonatúj Wii U-ból.

A Nintendo egyelőre nem pánikol, azt remélik, hogy megugranak az eladások a Super Mario, Zelda és Mario Kart játékok megjelenésével.  • Vennék
  • Hírek