Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Pedofilszűrőt fejlesztett a Facebook

2013.02.15. 12:11

A Facebook intelligens keresője, a Graph Kereső sokkal árnyaltabb kereséseket futtathat a népszerű közösségi oldalon belül, mint például a kulcsszavak alapján szortírozó Google. A funkció tervezői néhány speciális szűrőt is beépítettek a rendszerbe, hogy kiszűrjék a fiatalkorúak után koslató felnőtteket.

A Facebook csütörtökön jelentette be, hogy a tizennyolc éven aluliakra nem lehet rákeresni a koruk vagy lakóhelyük alapján. Aki a közelben élő, egyedülálló, 17 éves lányok listáját szeretné lekérni, nem fog érvényes találatot kapni. A cég közleménye szerint a 13 és 17 év közötti fiatalokra vonatkozó keresések csak a felhasználó ismerőseit, illetve azok ismerőseit fogja listázni.

A Facebook már az új kereső elindításakor is hangsúlyozta, hogy különös figyelmet fordítanak a fiatalkorúak adatainak védelmére, de erről csak csütörtökön nyilatkoztak bővebben. A Graph Keresőre vonatkozó korlátozások csak a kiterjesztett változatai az oldal fiatalkorúakat védő szabályozásának.  A Facebook azt tanácsolja a felhasználóknak, hogy vizsgálják meg a Graph Keresőhöz fűződő biztonsági beállításokat, és ügyeljenek a személyes adataik védelmére.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport