Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

A Google is boltokat nyitna

2013.02.17. 12:56
Saját üzleteket nyitna a Google, követve a nagy technológiai óriások, mint az Apple vagy a Microsoft példáját - idézi a Marketwatch cikkét a portfolio.hu. A Google-üzleteknek lehet értelme, hiszen az elmúlt években hardvereket dobott piacra a cég, valamint szoftvereket is fejlesztett.

A technológiai média több szereplője is hírül adta, hogy saját üzleteket nyitna a Google, követve az Apple példáját, amely már most rendelkezik saját üzletekkel. A Microsoft szintén üzletek nyitásán dolgozik - idézi a Marketwatch cikkét a portfolio.hu.

A Google az elmúlt években hardvereket dobott piacra, valamint szoftvereket is fejlesztett. Saját okostelefonokkal és táblagépekkel is megjelent a társaság, amelyek a Nexus név alatt futnak. Így lehet értelme a saját üzlete nyitásának, amelyekben egy helyen megtalálhatják a fogyasztók a cég összes termékét.

A cég az elmúlt években arra törekedett, hogy diverzifikálja bevételeit az internetes keresési üzletágtól, amely a hirdetésekből él. A 2009-es válságot az internetes hirdetési piac is megérezte, valamint a olyan új versenytársakat kapott a Google a hirdetők szemében, mint a feltörekvő közösségi oldalak.

Az Android operációs rendszer letarolta a mobilpiacot, részesedése már több mint 70%-os az okostelefonok piacán, viszont ezt még kevéssé tudja bevételre váltani a cég, hiszen a mobil hirdetések piaca viszonylag kicsi.

A Google jelenleg a Best Buy üzletein belül üzemeltet "Chrome Store" név alatt futó kioszkokat. A nagy mobilpiaci versenytárs, az Apple esetén a bevételben közel 12% a súlya a kiskereskedelmi értékesítéseknek.