Timót, Xénia
2 °C
6 °C

Ezt láthatjuk a Google szemüvegével

2013.02.20. 18:03

A Google hivatalos Youtube-csatornáján tette közzé a Project Glass fedőnevű, okosszemüveg fejlesztését célzó projekt legújabb promóvideóját. A felvételeken már látszik valami a felhasználói felületből. A kezdeményezésnek végre weblapja is van, az amerikaiak itt iratkozhatnak fel a valószínűleg nem túl rövid várólistára.

Már korábban is mutatott a cég az eszközzel készült videókat, azokból azonban a működésről nem lehetett megtudni szinte semmit. A mostani bemutatón ízelítőt kapunk a hangirányításból, a tájékozódási lehetőségekről, de lehet keresni a szemüveggel a weben, sőt képes folyamatos fordításra is. Alapfunkciónak tűnik a videó- és képfelvételek készítése. A kijelző a jobb felső sarokban, nagyjából átlátszóan jelenik meg, első ránézésre nem tűnik zavarónak.

A hangutasításokat a tulajdonosok az „ok glass” paranccsal kezdik – ez, valamint, hogy a cég bejegyezte az okglass.com domént arra utal, hogy ez lesz a termék végső neve. Azt még mindig nem lehet tudni, mikortól kapható majd, nagyon kevés szerencsés fejlesztő már a tavalyi, programozóknak szánt Google I/O konferencián kaphatott egyet az akkori verzióból. A Google közben keresi azokat a „kreatív egyéniségeket”, akik ilyen-olyan okokból kaphatnak majd a most 1500 dolláros (325 ezer forintos) szemüvegből, még mielőtt a nagyközönség hozzájutna.