Blanka, Bianka
10 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Csúcskategóriás Chromebook a Google-től

2013.02.22. 10:49

A Chromebookok filozófiája eredetileg az volt, hogy olcsó, könnyen használható gépeket adjanak a hétköznapi felhasználók kezébe. A most bemutatott Chromebook Pixelnek más a megközelítése: a Google által elkészített gép egyértelműen prémium termék.

A kijelző 12,85 hüvelyk (32,6 cm), 2560×1700 pixeles érintőképernyővel, 3:2 képaránnyal, Gorilla Glass-szal. A cég szerint ez a legnagyobb kijező, amit valaha laptopba szereltek. A laptop valamivel vékonyabb, mint a Macbook Air, a hangfalakat szintén elrejtették, a sarkok pedig lekerekítettek.

A házba speciális mikrofont szereltek, amely kiszűri a billentyűzet hangjait, így nagyon jól használható internetes telefonálásra vagy videókonferenciákra. A touchpad maratott üvegből készült A többi Chromebookhoz hasonló ebbe a modellbe is került két USB 2.0, Mini DisplayPort, SD-kártya-olvasó, wifi, bluetooth 3.0 és egy 720p-s webkamera.

A belső erősödött az előző modellekhez képest, Core i5 processzor, Intel HD 4000-as grafikus kártya és 4 gigabájt ram került bele. A Google szerint ez a konfiguráció képes egyszerre több 1080p minőségű videót is lejátszani. Az erő hátránya, hogy az akkumulátor összesen négy órát bír. A Pixel a jövő héten érkezik, egyelőre csak az USA-ban.