János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szinte súlytalan az e-papír kijelzős telefon

2013.03.01. 13:05

Nem biztos, hogy bárki lecserélné a nagy felbontású, szuperszínes kijelzős okostelefonját egy e-tintás kijelzőjű készülékre, de a Mobile World Congressen bemutatott telefon prototípusa azt sugallja, hogy nem feltétlenül járnánk rosszul a cserével.

A telefon ugyanolyan e-papírt használ a kép megjelenítésére, mint az e-könyv-olvasók; a szükséges információkat fekete-fehérben jeleníti meg a kijelzőn. A készülék, bár valószínűleg egyáltalán nem alkalmas videók futtatására és nagyfelbontású képek nézegetésére, hosszú, akár egyhetes üzemidővel, napfényben is jól látható kijelzővel és alacsony árral kompenzálhatja a hiányosságokat. Akik kipróbálták a telefont, elismerően nyilatkoztak a készülék rendelkezésre állási idejétől, a pengeéles képtől és a súlyáról – ez utóbbiról különösen, ugyanis az eszköz pehelykönnyű.

A prototípusnak egyelőre nincs neve, mivel az eszköz csak egy volt az Eink vállalat kísérleti fejlesztései közül. A telefont Nicholas Charbonnier, az ARMdevices munkatársa mutatta be, aki lelkesen nyilatkozott az e-papír technológiai fejlődéséről, illetve a benne rejlő lehetőségekről. Charbonnier elmondta, hogy a kísérleti telefon akár egy hétig is működhet töltés nélkül, és a független készülékeket akár 150 euróért is meg lehetne vásárolni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!