Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Akcióban a Windows Blue

2013.04.01. 11:19

A Windows 8 megjelenése óta zajlik a Microsoftnál az operációs rendszer utódjának fejlesztése. A Blue vagyis kék kódnevű Windows-verzió nem önálló rendszer lesz, hanem egy nagy frissítőcsomag a Windows 8-hoz, ami teljesen átalakítja majd annak kinézetét és funkcióit. A pletykák szerint ezzel áll át idén nyáron a Microsoft az Apple-nél honos termékciklusra, és ettől kezdve évente ad ki egy nagyobb kiegészítő csomagot, ami gyakorlatilag új rendszerré változtatja a Windowst. A Blue és utódai a tervek szerint ingyenesek lesznek, viszont önmagukban nem futnak, mindenképpen egy alap Windows 8-ra kell rátelepíteni őket.

A Blue-val egy rakás beépített kényelmi funkciót és új alkalmazást kap a Windows 8, és erősen átalakul a kezelőfelület is, különös tekintettel a mostanában egyre népszerűbb mini tabletekre. A motorház alatt a Bing keresőmotor kódjára épülő új belső kereső a nagy újítás (a gépünkön és az interneten is az eddiginél sokkal intelligensebben keres majd, akár szöveges információkat, akár videót vagy képeket). Az Internet Explorer 11 böngésző is ebben a csomagban lát majd napvilágot, és az egész rendszer erősen támaszkodik majd a Skydrive-ra, a Microsoft felhőszolgáltatására.

Bár a Windows Blue még erősen félkész állapotban van, egyszerre zajlik a tesztelés, és az új funkciók hozzáadása, egy korai verziót megszerzett a The Verge csapata, és videón mutatja meg, mit is várhatunk az új Windowstól, konkrétan annak érintőképernyőre optimalizált, tableten futó változatától:

A Winbeta.org pedig a pécés verzióra tette rá a kezét, és mutatja meg akcióban:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?