Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Amerikában is elkapkodták a Raspberry Pi-t

2013.04.02. 15:51

Hétfőn az Egyesült Államokban is árulni kezdték az Raspberry Pi 25 dolláros változatát és alig néhány óra alatt elkapkodták. Tönnek között az Allied Electronics árulja az országban a nagyon olcsó, Linux-alapú pc-t. Az A modellben 256 megabájt RAM van, egy usb 2.0, egy hdmi-csatlakozó, sd-kártya olvasó és egy 3,5 audio port.

A drágább, B jelű modell 35 dollárba kerül, ebben már 512 megabájt RAM van és két usb 2.0 csatlakozó. Ebbe már ethernet portot is tettek, ellentétben az A modellel. Mindkét változatot elkapkodták már az amerikai vásárlók.

A Raspberry Pit tavaly februárban kezdték el árusítani Európában és itt is szinte azonnal hiánycikk lett, egy év alatt több mint egymillió darabot adtak el belőle. A Raspberry Pit ház, monitor és billentyűzet nélkül adják. Segíthet abban, hogy visszahozza a programozási kedvet. Az olcsóság oka a puritánság: nyílt forráskódú Linux van a gépen, hozzá lehet csatlakoztatni hagyományos monitorhoz, billentyűzetet, egeret lehet hozzákötni.