Erik, Alexandra
EUR 386,13 Ft
USD 366,86 Ft
11 °C
23 °C

Amerikában is elkapkodták a Raspberry Pi-t

2013.04.02. 15:51

Hétfőn az Egyesült Államokban is árulni kezdték az Raspberry Pi 25 dolláros változatát és alig néhány óra alatt elkapkodták. Tönnek között az Allied Electronics árulja az országban a nagyon olcsó, Linux-alapú pc-t. Az A modellben 256 megabájt RAM van, egy usb 2.0, egy hdmi-csatlakozó, sd-kártya olvasó és egy 3,5 audio port.

A drágább, B jelű modell 35 dollárba kerül, ebben már 512 megabájt RAM van és két usb 2.0 csatlakozó. Ebbe már ethernet portot is tettek, ellentétben az A modellel. Mindkét változatot elkapkodták már az amerikai vásárlók.

A Raspberry Pit tavaly februárban kezdték el árusítani Európában és itt is szinte azonnal hiánycikk lett, egy év alatt több mint egymillió darabot adtak el belőle. A Raspberry Pit ház, monitor és billentyűzet nélkül adják. Segíthet abban, hogy visszahozza a programozási kedvet. Az olcsóság oka a puritánság: nyílt forráskódú Linux van a gépen, hozzá lehet csatlakoztatni hagyományos monitorhoz, billentyűzetet, egeret lehet hozzákötni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét