Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Már Steve Jobs halála előtt elkészült az iPhone 5

2013.04.02. 10:42

Az Apple két legutolsó mobilját még Steve Jobs, a cég egykori vezérigazgatójának 2011. októberi halála előtt megtervezték. Michael Foulkes, az Apple összekötője azt állította, hogy még Tim Cook előtt elkészültek ezek a telefonok.

Ez azt jelenti, hogy az iPhone 4S és az idén bemutatott iPhone 5 már másfél-két éve kész. Steve Jobs önéletrajzi könyvében is szó van arról, hogy a Sirit próbálgatja, pedig azt 2011 októberében mutatták be.

Egyesek furcsának tartják, hogy az Apple két évre előre dolgozik, de az iparágban dolgozók szerint ez nem szokatlan. Horace Dediu, az Asymco tanácsadó cég vezetője korábban a Nokiának dolgozott, szerinte a mobilgyártók most azokon a modelleken dolgoznak, amelyeket 2016-ban fognak majd piacra dobni.

A kérdéskör azért merült fel, mert George Gascón San Franciscó-i ügyész harcot indított a mobillopások ellen. Arra szerette volna rávenni a mobilgyártókat, hogy közösen lépjenek fel a lopások ellen, közösen fejlesszenek erre megoldásokat. Erre válaszolta az Apple képviselője azt, hogy az ilyen fejlesztések nagyon lassúak, mert több évre előre dolgoznak a gyártók.  • Vennék
  • Hírek