Luca, Ottilia
2 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Mindent klónoz a Google kínai klónja

2013.04.03. 10:21

A Baidu nem szívbajos, amikor arról van szó, hogy a Google termékeit másolja. A kínai Google-nek is nevezett cég most úgy döntött, hogy a még meg sem jelent Google Glasst másolja le, és saját Baidu Eye-t készít. A kínai média szerint a cég már teszteli is a terméket.

A szemüvegként hordozható számítógépen lcd kijelző van, hanggal lehet utasításokat adni neki, vagyis teljesen ugyanolyan funkciói lesznek, mint a Google Glassnak. A Baidu Eye telefonhívásokra is képes lesz, keresni lehet vele az interneten és kézmozdulatokkal lehet fényképezni és ezeket a képeket el is lehet küldeni.

A készülék nyílt platformú lesz, akkumulátora tizenkét órán át bírja egy töltéssel. A Sina.com szerint a Qualcomm gyártóval működik együtt a Baidu.

A Baidu már évek óta másolja szorgalmasan a Google termékeit. Keresőként kezdték ők is, majd szépen lassan betörtek a mobilpiacra is. Pont, mint a Google. Másfél évvel ezelőtt android alapú operációs rendszert mutattak be, egy évvel később már az első saját gyártású mobiltelefon is megjelent.