Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyáron jönnek az új Google-tabletek

2013.04.03. 11:17

A Google júliusba dobja piacra a legújabb Nexus 7 tableteket, amelyekbe a Qualcomm Snapdragon processzorait teszi, írja a Reuters két forrásra hivatkozva. A cég az év második felében adja el a nyolcmilliomodik Nexus tabletet, nagy versenybe szállva ezzel az Amazon Kindle és az Apple iPad mini tableteknek.

A Google természetesen most sem kommentálja hivatalosan a lapok értesüléseit, de ez az első alkalom, hogy nem hivatalos információk jelentek meg a következő Nexus-generációról és az értékesítési elvárásokról.

A Google bevételeinek nagy részét továbbra is az online hirdetésekből szerzi, a Nexus tableteket azért nyomja ennyire, mert szeretne a mobil- és tablet-piacon is meghatározó szerephez jutni. Emiatt olyan agresszív a Nexus tabletek árazásában, hiszen minél többen használnak Nexust, ezáltal Google-termékeket, annál nagyobb bevételük származik onnan is. Az új Nexus 7-nek az eddiginél is jobb lesz a kijelzője, nagyobb a felbontása, vékonyabb lesz a dizájn, Qualcomm processzort tesznek bele az eddigi Nvidia Tegra 3 helyett.