Olivér
5 °C
8 °C

Heti négy twitet ír a pápa

2013.04.05. 10:41

Ferenc pápa népszerűsége Twitteren is érezhető: az új egyházfő megválasztása óta a pápai mikroblog megkétszerezte követői számát. A @pontifex Twitter-fiók olvasóinak száma meghaladta az ötmilliót.

A kilenc nyelvű, többek között latinul és arabul is szóló pápai mikroblog december 12-én indult, akkor még XVI. Benedek pápa bejegyzéseivel, amelyeknek az első két és fél hónap alatt kétmilliónál több követője lett.

A XVI. Benedek február 28-i lemondása és Ferenc pápa március 13-i megválasztása közötti napokban a Twitter-fiók szünetelt. Az új egyházfő a korábbi heti kettőről négyre emelte üzeneteinek számát, az üzenetek a pápai homíliák és beszédeik részleteit idézik.

A legtöbben, csaknem 2,3 millióan az angol nyelvű bejegyzéseket olvassák, több mint 560 ezren az olasz nyelvűeket követik. Február 20-án elindult a szentszéki államtitkárság Twitter-fiókja is @TerzaLoggia (HarmadikLodzsa) néven.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?