Ágnes
-5 °C
2 °C

A videojátékok jövője és múltja

2013.04.08. 12:04

Két héten belül két videojátékos rendezvényt is tartanak, de a két esemény profilja nem is különbözhetne jobban. A legújabb játékmegjelenésekről szóló Playitet április 13-án, a Millenáris Park B épületében tartják. A rendezvényen számos játékbemutatót lehet megtekinteni, de lesznek kipróbálható újdonságok, színpadi programok és videojáték-versenyek is – ez utóbbin a táncos- és sportjátékok éppúgy megtalálhatók lesznek, mint a lövöldözős és stratégiai játékok.

Az április 20-21-én megrendezésre kerülő Retro video- és kvarcjáték-kiállítást a rákospalotai Csokonai Művelődési Központban tartják, idén már ötödik alkalommal. A kiállítás nem az újdonságokról, hanem a videojátékok hőskoráról szól: noha lesznek gépek, amik muzeális tárgyként lesznek megtekinthetők – mint a Nintendo első asztali konzolja, a Famicom –, számos régiség játszható formában is jelen lesz. A kiállításon nem csak játékkonzolok, hanem mikroszámítógépeket is kiállítanak; a gyűjtemény nagy része egy magánszemély, Szakács Gábor tulajdonában van.

A Playitre 1500 forintba kerül a helyszínen vásárolt belépő; az elővételes jegyek a hivatalos honlap tanúsága szerint mostanra elfogytak. A retro-gyűjteményt a felnőttek 800, a gyerekek 500 forintért csodálhatják meg; a három fő belépésére jogosító családi jegyet 1600 forintért lehet meg vásárolni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!