Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A videojátékok jövője és múltja

2013.04.08. 12:04

Két héten belül két videojátékos rendezvényt is tartanak, de a két esemény profilja nem is különbözhetne jobban. A legújabb játékmegjelenésekről szóló Playitet április 13-án, a Millenáris Park B épületében tartják. A rendezvényen számos játékbemutatót lehet megtekinteni, de lesznek kipróbálható újdonságok, színpadi programok és videojáték-versenyek is – ez utóbbin a táncos- és sportjátékok éppúgy megtalálhatók lesznek, mint a lövöldözős és stratégiai játékok.

Az április 20-21-én megrendezésre kerülő Retro video- és kvarcjáték-kiállítást a rákospalotai Csokonai Művelődési Központban tartják, idén már ötödik alkalommal. A kiállítás nem az újdonságokról, hanem a videojátékok hőskoráról szól: noha lesznek gépek, amik muzeális tárgyként lesznek megtekinthetők – mint a Nintendo első asztali konzolja, a Famicom –, számos régiség játszható formában is jelen lesz. A kiállításon nem csak játékkonzolok, hanem mikroszámítógépeket is kiállítanak; a gyűjtemény nagy része egy magánszemély, Szakács Gábor tulajdonában van.

A Playitre 1500 forintba kerül a helyszínen vásárolt belépő; az elővételes jegyek a hivatalos honlap tanúsága szerint mostanra elfogytak. A retro-gyűjteményt a felnőttek 800, a gyerekek 500 forintért csodálhatják meg; a három fő belépésére jogosító családi jegyet 1600 forintért lehet meg vásárolni.