Natália
1 °C
7 °C

Ma megszűnik az MSN Messenger

2013.04.08. 10:50

Váltson Skype-ra – ez az üzenet fogadja azokat a felhasználókat, akik még mindig a Windows Messenger asztali alkalmazással, közismertebb nevén az MSN-nel próbálnak csetelni ismerőseikkel. Az üzenet mellett a Microsoft segítséget is nyújt a váltásra, csak egy nagy zöld gombra kell kattintani és máris letölthető a Skype, ahová a jól megszokott felhasználónév/jelszó párossal kell belépni. Kipróbáltuk a költözést, két perc alatt beléptünk régi fiókunkkal és még a meglévő Skype-fiókkal is összekapcsoltuk.

A Microsoft április 8-án kezdi el megszüntetni az MSN-t, erről január elején küldött üzenetet több millió felhasználónak. A megszűnés napjától a felhasználók a szintén Microsoft tulajdonban lévő Skype-ot használhatják. Először az angol nyelvterületeken szűnik meg a szolgáltatás, legutolsóként a portugál nyelvű MSN szűnik meg. A teljes folyamatnak április 30-án lesz vége. A Skype illetékesei arról még nem adtak tájékoztatást, hogy a mobilos verzió, a Windows 8 vagy Windows RT platformokon mikor szűnik meg.

A Messenger megszűnésének bejelentése novemberben kisebb sokkot okozott a felhasználók körében. Nagyjából fél évük volt arra, hogy hozzászokjanak a gondolathoz, esetleg elkezdjék használni a Skype-ot. A többség ezt meg is tette, hiszen a Microsoft folyamatosan emailt küld azoknak, akik még nem tértek át. Ennek ellenére még mindig vannak olyanok, akik az utolsó pillanatig vártak ezzel.

Az ígéret szerint az átállás zökkenőmentes lesz, a felhasználók megtalálják összes MSN-es ismerősüket Skype-on is miután bejelentkeztek Messengeres fiókjukkal. Számos nehézség merült fel a költözéssel, de a Microsoft próbálja orvosolni a problémákat. Az egyik probléma az volt, hogy sok tizenéves használ MSN-t, a Skype felhasználási feltételeinél pedig életkori korlátozások vannak, és emiatt sok gyerek nem tudott váltani. A Microsoft megváltoztatta az előírásokat, és lehetővé tette azoknak a tizenéveseknek, akiknek már van Messenger fiókjuk, hogy azzal be tudjanak lépni a Skype-ba. Néhány országban azonban ezt még mindig csak szülői engedéllyel tehetik meg.

A Microsoft két évvel ezelőtt vette meg a Skype-ot, felhasználóinak a száma azóta több mint százmillióval nőtt. A felhasználók naponta kétmilliárd percet töltenek cseteléssel, videótelefonálással, ami 33 millió órát jelent, években számolva pedig 3805 évet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?