Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Én keresek a magyar családom

2013.04.10. 18:43

Tavaly óta keresi a családját az a brazil nő, akinek a szülei disszidáltak Magyarországról Brazíliába. Kőrössy Gabriela képeire mostanában kaptak rá a Facebookon, és kezdték el megosztani őket.

"Én keresek a magyar családom" - írja adatlapján. A Google translate-nél is rosszabb magyarsággal megírt üzenetből azt lehet kivenni, hogy anyukája és apukája 1949-ben ment Brazíliába, és elvesztették a kapcsolatot a családjukkal. Apukáját Kőrössy Mihálynak hívták, anyukáját pedig Fekete Kamillának. Amikor anyukája Brazíliába ment, megváltoztatta a nevét Kaffka Körössy Katarinára.

Apukája Temesváron született, anyukája pedig Szegeden. Csak azok a képek maradtak meg neki, amiket a Facebookon is megosztott. Kéri, ha valaki ismeri ezeket az embereket, akkor írjon neki a közösségi portálon vagy a gkorossy@ig.com.br e-mailen. "Közsönöm szépen" - zárja sorait.

A kommentekben azt ajánlják neki, hogy keressen régi anyakönyvi kivonatokban, vagy a Magyar Vöröskereszt keresőszolgálatánál vagy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának keresőoldalán is szerencsével járhat.